Wat kunnen we voor uitgevers betekenen?

Hydra Games is in de eerste plaats opgericht om kleine uitgevers in Belgiƫ en Nederland (en daarbuiten) een distributieplatform te bieden. We hebben gemerkt dat door de consolidatie die aan de gang is, dat het niet meer eenvoudig is als kleine uitgever om opgenomen te worden bij een distributeur. Bovendien zijn er ondertussen zeer veel kleine uitgevers die hun spellen leuren bij winkeliers waardoor velen dit een beetje beu worden. Als Hydra Games Distribution willen we vele kleine uitgevers bundelen om zo met een mooi aanbod naar de winkeliers te kunnen trekken, waardoor het de moeite loont met ons samen te werken. Doordat ze een gevarieerd order kunnen plaatsen met spellen van verschillende uitgevers nemen ze minder risico en hebben ze minder administratie waardoor de drempel lager is om deze spellen op te nemen in hun aanbod. Bovendien nemen we het logistieke proces uit de handen van de uitgevers zodat deze zich kunnen concentren op waar het toe doet, namelijk het ontwikkelen en promoten van hun spellen. We nemen wel zeker niet alle uitgevers op in ons aanbod. We verkiezen samen te werken met kwalitatieve uitgevers die onze visie delen, maar meer daarover volgt verderop.

Waarom nemen we niet iedereen op?

Eerst en vooral willen we de garantie dat we een kwalitatief aanbod kunnen beschikbaar stellen aan winkeliers. Doordat er een enorme toename is van kleine uitgevers die spellen op de markt brengen in eigen beheer, wil dat nog niet zeggen dat het allemaal om kwalitatieve spellen gaat. Dat een spel leuk is of minder leuk is dikwijls een subjectieve keuze die afhankelijk is van de doelgroep. Maar als het materiaal na 2 keer spelen versleten is, als een spel geen enkele vorm van originaliteit kan bieden of als er hiaten in de spelregels zitten die het spel amper speelbaar maken, is er wel een aanzienlijk probleem. We willen de winkeliers de garantie bieden dat ons aanbod betrouwbaar is en dat het door ons is goedgekeurd.

Bovendien hebben we een duidelijke visie waarin we elkaar moeten kunnen vinden. We zijn van mening dat we voorzichtig moeten omspringen met de toegenomen concurrentie die gepaard gaat met de gestegen interesse in gezelschapsspellen. Er zijn meer en meer winkels en ook meer en meer uitgevers. We willen een leefbare situatie creƫren voor alle winkeliers en uitgevers waar we mee samen werken. Onze nadruk zal dan ook liggen op samenwerking met winkeliers die mee onze spellen in de kijker willen zetten, die onze spellen kennen en kunnen aanbevelen aan de juiste personen en die de spellen liefst ook kunnen demonstreren in de winkel. We willen deze winkeliers ook helpen met dit te ondersteunen met bijvoorbeeld demonstratieexemplaren en demo's. Het is de bedoeling dat we onze spellen niet alleen in de winkel krijgen, maar ook ervoor zorgen dat ze daar een rol van betekenis spelen. We willen ook zorgen dat er een prijszekerheid is voor deze winkeliers. Als ze investeren in de promotie van onze spellen en de volgende dag merken ze dat het spel aan forse kortingen beschikbaar wordt gesteld omdat een uitgever dringend fondsen nodig heeft zal dit zijn toekomstige inspanningen beperken. We verplichten uitgevers niet om exclusief met ons samen te werken, maar we verwachten wel dat er een beetje fair play wordt gehanteerd.

Wil je toetreden?

Wil je als uitgever met ons samenwerken, geef ons dan zeker een seintje en we nemen zo snel mogelijk contact op om een mogelijke samenwerking te bespreken. Ook als je nog met bepaalde vragen of zorgen zit, mag je ons steeds contacteren en dan helpen we je graag verder.

Wil je op de hoogte blijven?

Gebruik onze social media om nieuws te ontvangen betreffende de spellen die we verdelen!

Facebook Facebook Facebook

Hydra Games is op zoek!

Hopelijk heb je nu een idee wie Hydra Games is

Hydra Games is op zoek naar meer winkeliers die hun aanbod willen versterken met kwalitatieve spellen van kleine uitgevers. Ook zijn we nog steeds op zoek naar uitgevers die onze normen en waarden delen. Ben je zo'n winkelier of uitgever, aarzel dan niet ons te contacteren zodat jullie mee kunnen helpen om ons groeiend netwerk te versterken, want samen kunnen we meer!